30. marraskuuta 2011

Huippua, Huikeeta, Mahtavaa! [Wiidakko ja Black Twig]

Huh huh. Otsikko tiivistää tämän hetkiset ajatukseni ihan täydellisesti. Kotiin tultuani sain ilahduin suunnattomasti huomattuani, että Black Twigin Paper Trees debyyttialbumi oli päivän aikana kolahtanut postiluukusta! Kyseinen levy olisi jo yksinäänkin riittänyt piristämään tätä keskiviikkoiltaa, mutta päästyäni koneelle ja Facebookkiin saan vielä huomata, että tänään julkaisunsa saanut Wiidakon s/t albumi on ilmaiseksi kuunneltavissa Bandcampissa. Ja nyt ei muuta kuin kuuntelemaan ja naatiskelemaan! Uskaltaisin luvata, että molemmista levyistä on tulossa lähiaikoina kattavampikin kirjoitus, mutta sitä odotellessa voitte itsekin tutustua Wiidakon uuten levyyn ja vaikka Black Twigin sinkkuihin (Death Scene ja Lake Song) tai Swans et Tea EP-levyyn.



29. marraskuuta 2011

The New Tigers - Toffee / Chocolate


On ilo olla Nick Trianin postituslistalla, kun hän kerta toisensa jälkeen sähköpostitse lähestyy uusien ja totta kai hyvien kappaleiden kanssa. Näin siis kävi tänäänkin, kun keväällä uskomattoman debyytin tehneet turkulaiset tiikerit eli The New Tigers julkaisi kaksi debyytiltä pois jäänyttä biisiä. Nimistä päätellen tikrut ovat viettäneet karkkipäivää biisejä nimetessään, kun erittäin makeissa aiheissa liikuskellaan.

Kärpäsen lailla surisevan Toffeen ja rauhallisesti maalailevan instrumentaalisen Chocolaten, joka pikku hiljaa kasvaen huipuntuu mahtavaaan surinakitarointiin. Molemmat biisit ovat loistavaa jatkoa bändin huikealle debyyttialbumille. Itseasiassa pistää vähän mietityttämään, että miksiköhän nämä biisit eivät levylle päässeet. Asialla ei kuitenkaan ole kummempaa merkitystä, kun tärkeintä kuitenkin on se, että nämäkin helmet ollaan julkaistu.


Jos tikrut ovat sinulle uusi tuttavuus ja nämä biisit kolahtivat, niin suurella lämmöllä suosittelen tutustumaan bändin syksyllä julkaistuun self titled debyyttialbumiin. Tai jos tuntuu, että olet jo kuluttanut oman levysi puhki, niin tässä on paikkausmateriaalia kahden biisin verran. Joka tapauksessa tässä olisi nyt sitten sitä karkkia herkkusuille:
The New Tigers : Toffee/Chocolate by Soliti

P.S. Toffeen voit ladata itsellesi.

22. marraskuuta 2011

Black Twig - Death Scene


Sattuisko ketään kiinnostamaan uusi hyvä suomalainen musiikki? No tuskinpa, mutta ihan vaan kiusaksenne tulin nyt hehkuttamaan Black Twigin uutta mahtavaa biisiä nimeltä Death Scene. Eilen eli maanantaina Soliti siis julkaisi Death Scenen, joka on jo toinen sinkku Black Twigin tammikuussa julkaistavalta debyyttialbumilta. En tiedä onko blogin pitäminen avannut silmäni uudella tavalla, mutta itselläni on sellainen tuntuma, että suomalaisen musiikin taso vain kohoaa koko ajan. Aiemmin saatoin ajatella, että eihän Suomesta muuta hyvää musiikkia tule kuin metallia, mutta se väite ei pidä lähellekään paikkaansa. Voin luvata, että tulen olemaan 50 vuoden päästä se isoisä, joka aina jaksaa muistuttaa lapsen lapsilleen siitä miten "minun nuoruudessani musiikkikin oli paljon parempaa". Olenhan täysin oikeutettu siihen!


Ensimmäinen sinkku eli Lake Song nosti odotukset jo korkealle, mutta nyt ne nousevat jo suorastaan pilviin, kun suoraviivainen 90-lukua puhkuva särökitarasaundi räjäytti tajuntani. Death Scene on biisinä jotain mihin en ehkä koskaan kyllästy, sillä siinä yhdistyy niin moni asia, jota suorastaan rakastan. Biisi on todella tarttuva ralli, joka koukuttaa kuuntelijan pahemman kerran. Kerta toisensa jälkeen aina päätyy painamaan sitä samaista replay-nappia, kun koskaan ei tunnu saavan biisistä tarpeekseen. Rento ja kepeä laulu huhuiluineen sekä kevyet kitaramelodiat luovat biisiin oman tarttuvuutensa onnistuen kuitenkin samalla säilyttämään biisin mielenkiintoisuuden. Biisin aikana tekee mieli sulkea silmät ja antaa musiikin uppoutua suoraan selkäytimeen. Tämä musiikki on jotain, mitä kuumeisesti janoan lisää. Jos tammikuussa julkaistava debyyttialbumi Paper Trees on niin hyvä kuin nämä sinkut antavat odottaa en voi muuta kuin itkeä ilosta ja kiittää.
Black Twig : Death Scene by Soliti





18. marraskuuta 2011

Kevin - A Lonely Place / The Friend - This Hour [Musavideot]

Tervehdys ja hyvää perjantai-iltaa! Ajattelin piristää aina niin ankeaa perjantai-iltaa parilla viihdyttävällä sekä ennen kaikkea hyvällä musiikkivideolla, jotka molemmat ovat totta kai suomalaisia. Mutta mitäs tässä turhia enää jaarittelemaan, eli käydääs videoiden kimppuun.



Kevin julkaisi tulevan albuminsa ensimmäisen singlen A Lonely Placen muutamisen viikkoa sitten ja tuli myös tässäkin blogissa noteeratuksi. Silloin Kevin lupaili, että biisistä on video tulossa vielä marraskuun aikana ja sehän tuli. Tätä musiikillista herkkua on sitten tarjolla kokonaisen levyllisen verran ensi vuoden alkuvuodesta. (Olipa typerästi ilmaistu.)



The Friend on minulle nyt noin 15 minuuttia vanha tuttavuus, johon tutustuin sattumalta interenit ihmeellisen maailman kautta. Bändi julkaisi debyyttialbuminsa Athletic Girlsin alkuvuodesta ja reilu kuukausi sitten The Hour biisistä saatiin musiikkivideo nautittavaksemme. Ja sen tämä biisi sekä musiikkivideo ainakin aiheutti, että takuulla aion lähipäivinä uppoutua syvemmin tuohon heidän debyyttilevyynsä!

15. marraskuuta 2011

Eva On The Western Castle Island - Shooting Stars & Satellites


Eva On The Western Castle Island on kolmen suomalaisen herran ja kiinalais/malesialaislaisen solisti Evan muodostama indie pop yhtye. Eva toimi jo kotimaassaan Malesiassa laulajana ja muutama vuosi sitten Suomeen muutettuaan Martinin, Ilkan ja Eeron, jotka etsivät uudelle bändilleen laulajaa ja malesialaisen Evan tiet kohtasivat ja Eva On The Western Castle Island:n tarina sai alkunsa. Tämähän on suorastaan kulttuurien rakkaustarina!

Yhteistyö on alkanut tuottaa tulosta ja bändiltä on hiljattain julkaistu ensimmäinen sinkku nimeltään Shooting Stars & Satellites. Yhteistyö on tuottanut tulosta siinäkin mielessä, että biisi kuulostaa todella hyvältä. Biisi on tarttuva ja pirteä, mutta tunnelmaltaan myös sopivan iloinen ja letkeä. Lisäksi heti introsta tulee esiin biisin oma energisyys. Biisi sisältää melodisia tarttuvia koukkuja, jotka luovat biisin omanlaistansa tunnelmaa. Erityisesti loppupuoliskon melodisesta pätkästä pidin. Lisäksi taustalauluilla ollaan onnistuttu hienosti luomaan Evan lauluun ja koko biisiin eri ulottuvuuksia. Ja vetäähän Eva tässä pisteet kotiin laulusuorituksillaan. Ei kuitenkaan pidä muutakaan orkesteria väheksyä, sillä soittopuoli ollaan suoritettu erittäin mallikkaasti

Shooting Stars & Satellites on positiivinen ja erittäin koukuttava biisi, joka hetkessä tempaa kuuntelijan mukaansa ja ennen kuin huomaakaan pää nyökkyy sekä jalka hakkaa musiikin tahdissa. Tässä on vasta ensimmäinen sinkku, mutta se on erittäin lupaava ja innolla odotan mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Toivottavasti mahtavan debyyttilevyn. Eva On The Western Castle Island on bändi, jonka nimi kannattaa painaa mieleen. "Sanokaa minun sanoneen"

Shooting Stars & Satellites by Have you heard

8. marraskuuta 2011

Tom Waits - Satisfied [Musiikkivideo]

Mä en vaan millään Tom Waitsin uudesta albumista tarpeekseni ja nyt tuli vielä lisätty kunnon sangollinen vettä myllyyn, kun Satisfied biisistä julkaistiin musiikkivideo. Jesse Dylanin (eli Bob Dylanin pojan) ohjaamassa pätkässä Tomppa keikkuu, keinuu ja tanssahtelee erittäin omaperäisesti utuisen mustavalkoisessa ympäristössä. Videossahan on fiilistä!

Katsasta video tästä alta, sillä siinä on omanlaisensa viehätys, joka kannattaa kokea.

5. marraskuuta 2011

Hyvää huomenta Suomi hyvin pyyhkii!

Guten Morgen! Ai että, en muista koska viimeksi olisi ollut yhtä mukava aamu ja siksi oikein innostauduin vähän kirjoittelemaankin. Rakastan yli kaiken raukeita ja rentoja viikonloppuaamuja, kun saa nukkua rauhassa, makoilla laiskana sängyssä ja sitten kammeta itsensä keittämään pari kuppia kahvia. Aamukaffia odotellessa selailee nopeasti sarjakuvat ja katsoo jos lehdistä löytyisi kiinnostavia levyarvioita. Kahvin tiputtua napataan kupillinen mukaan ja istahdetaan koneelle fiilistelemään hyvää musiikkia. Täydellinen aamu on täydellinen.

Tämän aamun tehtäväksi olen ottanut itselleni Coldplayn uusimpaan eli Mylo Xylotoon tutustumisen. Ja koska olen tällä hetkellä yli optimistinen, kliseinen ja Colplay, niin upotteeksi totta kai Viva La Vida!

3. marraskuuta 2011

Kevin - A Lonely Place



Useamman vuoden hiljaiselon psydekeelisävytteistä rockia soittava suomalainen Kevin on julkaissut ensimmäisen biisinsä ensi vuoden puolella julkaistavalta kolmannelta albumiltaan. Bändi itse luonnehtii musiikkian kaleidoskoooppiseksi indie-rockiksi eikä sitä käy kieltäminen. A Lonely Place on groovaileva ja erittäin tarttuvan bassoraidan omaava monipuolinen biisi, josta huokuu läpi omanlaatuisensa psykedeelinen raukeus ja leppoisuus.

A Lonely Place toimii, tykittää, rokkaa ja paranee harppauksen lailla jokaisella kuuntelukerralla. Kyseessä on vasta yksi biisi tulevalta levyltä, mutta jos samanlainen menoo jatkuu, niin on meillä käsissämme erittäin hieno paluulevy. Yksittäisenä biisinä A Lonely Place kuitenkin toimii ja ihan helkutin hyvin!

Kiinnostus heräsi ja kohosi kattoon asti. Jos samanlaista herkkua on tulossa levyllinen, niin huhheijaakaa mikä levy. Jätetään arvelut kuitenkin sinnemäksi ja fiilistelän nyt tämän biisin tahdissa odotellen seuraavia sinkkuja sekä koko plättyä. Mainittakoot vielä, että biisistä on tulossa musiikkivideo vielä tämän kuun aikana.

A Lonely Place by Kevin (band)

Lisäinfoa, uutisia, yms esimerkiksi seuraavista: Naamakirja ja http://www.kevin.fi/
Rakkaudella, Markku


Indian Trails - Light Cuts Shapes Sharp

Suomen musiikkimarkkinoille on murtautumassa jälleen erittäin lupaavan oloinen bändi. Elikkäs Indian Trails julkaisi eilen ensimmäisen sinkkunsa, joka tottelee nimeä Light Cuts Shapes Sharp. Raikkaan energinen sekä kesäinen indie-rock poljento Light Cuts Shapes Sharp muistuttaa hyvinkin paljon erittäin paljon hehkutettua Big Wave Ridersia musiikiltaan. Ja kun muistelee millaisen vastaanoton Big Wave Ridersin EP sai tänä syksynä, ei kuulosta ollenkaan huonolta.


Niinno, mitäs tässä sen enempää turhaan selostelemaan. Bändi vaikuttaa oikein lupaavalta ja ainakin ensimmäinen biisi on erittäin hyvä. Raikasta ja fiiliksellä soitettua indie-rockia, mikäs sen parempaa. Jää nähtäväksi mitä Indian Trailsilta jatkossa saamme odottaa, mutta innolla sitä odotan!

Light Cuts Shapes Sharp by Indian Trails

2. marraskuuta 2011

Mä Kuuntelen Tomppaa [Tom Waits - Bad As Me]


Tomppa on aina Tomppa, vaikka voissa paistais. Paula tosin biisissään laulaa Tom Jonesista, mutta eihän se nyt niin tarkkaa ole. Totesin tänään, etten ole blogissani noteerannut millän tavalla yhtä syksyn hienoimmista julkaisusta eli Tom Waitsin Bad As Me albumia, joka julkaistiin 25. lokakuuta ellen nyt ihan väärin muista.

En kuitenkaan ala jaarittelemaan tästä mitään sen enempää, sillä se ei ole ollenkaan tarpeellista. Tom Waits tekee levyllä erittäin vakuuttavaa jälkeä osaamisestaan. Laulaja venyy ihan uusiin mittoihin ja tekee levystä todella monipuolisen, jolta löytyy varmasti kaikille kuuntelijoille jotain mieluista. Kova on, suosittelen.

Tom Waits - Bad As Me by antirecords
Tom Waits - Back In The Crowd by antirecords

Rakkaudella, Markku

1. marraskuuta 2011

Loft Apartment Someone's Will Demo

Heipparallaa taas kaikki rakkaat ystäväni. Olette varmaan olleet hirveän huolisanne, kun olin kadonnut johonkin, mutta nyt kuitenkin olen taas blogin äärellä. Jos jotakuta sattuu kiinnostamaan, niin olin siis viime viikonlopun urheiluleirillä ja muutenkin tässä viime aikoina on paljon ollut ohjelmaa koulun sekä muiden seikkojen takia. Pidemmittä puheitta tän päivän musiikkiin.


"There is so much you can’t see with your eyes. So it’s about travelling in the deep twisted forest of human mind, boat lights in the river, don’t be afraid."

Lainaus on napattu suoraan Facebookista yhtyeen sivuilla olevasta biografiasta. Halusin liittää lainauksen tekstiini koska se selittää ja kuvaa Loft Apartmentin musiikkia niin hienosti. Infotaan tähän väliin, että Loft Apartment on kahden Turussa majaa pitävän psykologian opiskelijan muodostama yhtye, joka tekee elektronista musiikkia yhdistellen monia sen alalajeja. Noin kuukausi sitten yhtye julkaisi demon, jonka myötä bändiin olen tutustunut ja en kiellä etteikö bändi olisi vakuuttanut.
Biisit yksinkertaisesti toimivat todella hyvin. Erityisesti Sanni Pesosen laulu on todella lumoavaa ja hienoa kuunneltavaa. Taustoista sen verran, että paikka paikoin biiseissä tapahtuu liian paljon yhtäaikaisesti. Esimerkiksi juuri Someone's Will biisin loppupuoliskolla siellä sun täällä soi ties mikä lehmänkello ja erilainen rumpufilli eikä niissä vain pysy perässä. Mutta kun kokonaisuutta katsotaan ovat ne vain pikkuseikkoja, jotka häiristevät vain hetken ja harvoin.
Vielä täytyy mainita kakkosbiisistä eli Yellow Rosesista, että jos James Blake olisi nainen, niin Yellow Roses olisi hänen tekemänsä.

Kaiken kaikkiaan jälleen oikein positiivinen uusi yhtye suomalaisen elektronisen musiikin saralta. Jään suurella mielenkiinnolla odottamaan tämän yhtyeen lisätuotantoa, sillä itse ainakin näen bändissä hiomattoman timantin merkkejä.


Loft Apartment Demo by Loft Apartment